08. The Great Queen SeonDeok

Premiile obtinute de acest serial:

 • 2009 MBC Drama Awards: Grand Prize (Ko Hyun Jung)
 • 2009 MBC Drama Awards: Female Top Excellence Award (Lee Yo Won)
 • 2009 MBC Drama Awards: Male Top Excellence Award (Uhm Tae Woong)
 • 2009 MBC Drama Awards: Male Excellence Award (Kim Nam Gil)
 • 2009 MBC Drama Awards: Male Newcomer Award (Yoo Seung Ho, Lee Seung Hyo)
 • 2009 MBC Drama Awards: Drama of the Year Award
 • 2009 MBC Drama Awards: Best Couple Award (Kim Nam Gil & Lee Yo Won)
 • 2009 MBC Drama Awards: PD Award (Shin Goo)
 • 2009 MBC Drama Awards: Special Child Actor Award (Nam Ji Hyun)
 • 2009 MBC Drama Awards: Golden Acting Award (Ahn Kil Kang, Seo Young Hee)
 • 2009 MBC Drama Awards: Writer of the Year Award (Kim Young Hyun & Park Sang Yun)
 • Inca de la primul episod am privit cu scepticism acest serial si continuam sa-l urmaresc din inertie. Faceam mereu comparatii cu Yi San si cred ca este logic cine iesea invingator. Insa incet ,incet a inceput sa ma prinda pe nesimtite in mrejele lui creeand suspans si facandu-ma sa indragesc anumite personaje cum ar fi Deok Man. Insa tot nu ma cuprinsese pe de-a intregul pana nu m-am documentat  pentru a scrie despre el. Am citi doar atat cat sa stiu anumite lucruri si sa nu stric tot suspansul :) . Se pare ca acesta frumoasa drama coreeana  ne pregateste si o extraordinara poveste de dragoste, dar pe cat de frumoasa pe atat de trista  (Intre Deok Man si Yu Sin).  In viziunea mea cei doi se potrivesc foarte bine si chiar incepusem sa-mi doresc sa se infiripe ceva intre ei. Majoritatea personajelor sunt placute (uneori chiar si cele negative trezindu-ti interesul). Avand in vedere ca este abia al 18- lea episod luni nu pot si nu vreau sa aflu mai mult :D . Acum sa punem si caracterizarile personajelor:

  Printesa Deok Man / Regina Seondeok  (Lee Yo-won)
  “Destinul meu este sa fiu regina” . Seondeok a fost cea de-a 27-a regina a regatului Shilla in perioada 632-647 si a fost prima femeie monarh din istoria Coreei. A fost cea de-a doua fiica geamana a regelui Jinpyeong cu Maya. In traditia de atunci se spunea ca daca regele va avea doua fiice gemene el nu va mai putea avea mostenitori. De asemenea regina era inlocuita si una dintre fete trebuia omorata. Insa Deok Man este luata de servitoarea Sohwa care o duce intr-un tinut foarte indepartat de Gyerim undeva in desert. Ea trece printr-o serie de intamplari tragice atunci cand il intalneste pe Chil-Suk (unul dintre arcasii credinciosi a lui Mi-shil) una dintre acestea fiind pierderea mamei ei vitrege Sowha. Hotaraste sa se reintoarca in Gyerim sa il caute pe Mun-no crezand ca acesta ii va spune cine este cu adevarat. Acolo devine nangdo deoarece se dechizase in baiat. La varsta de 15 ani afla ca este una dintre printesele Sillei. Dupa moartea surorii sale, pentru ca regele nu a avut nici un fiu, i-a incredintat lui Seondeok scaunul de domnie, aceasta fiind o practica acceptata in acea perioada, unde femeile apartinand clasei nobililor aveau o putere de influenta mare. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil daca Deok-man nu ar fi dat dovada de o inteligenta iesita din comun. Se spune ca un intelept ii trimisese tatalui sau un tablou in care era pictata o floare si ii spusese regelui Jinpyeong ca daca printesa Deok-man va realiza ce este anormal la acea floare ea va fi vrednica sa fie regina. Dupa cateva clipe in care a privit tabloul Deok Man a raspuns ca floarea nu are miros, deoarece daca ar fi avut, pictorul ar fi trebuit sa adauge si cateva albine si cativa fluturi imprejurul ei. Raspunsul a fost corect. De asemenea ea se indragosteste nespus de hwarangul Yu-Sin insa dragostea lor va deveni una imposibila.
  Mi -Shil (Koh Hyun-jung)
  De o rautate si un egoism extraordinar, aproape diabolica, ea da dovada de o frumusete iesita din comun si de o inteligenta uluitoare. Prin toate aceste caracteristici ea  reuseste sa subjuge numerosi oameni importani ai curtii, cresacandu-si puterea in asemenea mod incat ar fi putut rivaliza cu regele insusi. Cea mai mare dorinta a ei era sa conduca Silla ca regina. Conform Istoriei Hwarang (Hwarang Segi) care a fost scrisa la sfarsitul dinastiei Shilla, Mi Shil a fost un personaj puternic, care si-a mentinut influenta prin relatiile amoroase pe care le-a avut cu regii din Shilla si reprezentanti ai elitei Hwarang. Dusmanul de baza al reginei Seondeok care pana la urma aceasta il invinge. De asemenea  Mi-shil este cunoscuta pentru cei 7 soti ai sai:

  1. Sejong , gradul 6 Pungwolju (Hwarang)
  2. Sadaham, gradul 5 Pungwolju (Hwarang)
  3. Seolwon, gradul 7 Pungwolju (Hwarang)
  4. Regele Jinheung, al 24 rege Shilla
  5. Printul mostenitor Dongryun, fiul regelui Jinheung (de care era indragostita)
  6. Regele Jinji, al 25-lea rege Shilla
  7. Regele Jinpyeong, al 26 lea rege Shilla. Mi-Shil a trait aproximativ 60 de ani , intre 540-600

  Kim Yusin (Uhm Tae-woong)
  Cel mai mare general din istoria  Sillei cu un chip extraordinar si tehnici de lupta incredibile. Avand o viziune mareata de a uni cele trei regate sub puterea Sillei el se aliaza cu printeza Deok Man care isi pune toata increderea in el, in acelasi timp iubindu-l. Insa ei nu au putut fi impreuna din cauza unui joc al sortii.
  Hwarang = luptator al Sillei care se implica si in muzica si arta .

  Printesa Cheonmyeong (Park Ye-jin)
  Sora geamana a printesei Deok-man. Ea a fost aleasa dintre cele doua surori sa traiasca la palat. A crescut avand tot ce si-a putut dori. Cu toate ca Mi-shil a incercat sa o faca sa traiasca o viata tacuta in palat, printesa i se impotriveste detinand carisma si inteligenta.La fel ca Deok-man si ea are incredere netarmurita in Yu Sin si de asemeanea il iubeste in secret. La un moment dat ea si sora ei geamana se reintalnesc. . Incercand sa o aduca pe Deok Man din nou in statul de printesa Cheonmyeong este asasinata de Mi-shil. La secventa mortii ei vom varsa din nou cateva lacrimi deoarece am inteles ca te atinge direct la inima dialogul dinre ea si Yu Sin caruia ii spune atunci ca ea l-a iubit in mod inconstient toti acei ani si i-ar fi convenit sa se casatoreasca fie si numai din motive politice.

  Bidam (Kim Nam-gil) Fiul lui Mi-Shil cu regele Jinji. Mi-shil l-a abandonat dar a fost luat ca student de Luna Noh (Munno)- cel mai bun capitan hwarang. II seamana mult mamei sale desi poate fi fermecator, inteligent, amuzant. Hotaraste sa o sprijine pe Deok-man in ascensiunea ei devenind unul dintre oamenii ei de incredere. Este unul din personajele cele mai importante si fermecatoare. Reusind sa te faca sa intri in poveste. Bi-dam o iubeste  sincer pe DeokMan sentimentul fiind reciproc insa din cauza intrigilor ajunge la un final trist .
  Suna interesant nu-i asa? :D Oricum deja l-am trecut pe lista filmelor mele preferate. Altii spun ca este o legenda insa este inspirat din PURA REALITATE statuia generalului Kim Yu Sin datand si astazi. Pe minte cel putin m-a castigat :D .
  Reclame

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s